Industry Leader på Hyper Island

Att arbeta för att lyfta hela branschen har alltid varit en prioritering för oss på Soja. Vi har tagit på oss utbildningsuppdrag och hållit i både kortare och längre kurser sedan 2012. Vi har framförallt haft ett tätt samarbete med Umeå Institute of Design där vi hållit i kurser i visuellt berättande på både Bachelor- och Master-nivå. Att skolan rankats som den bästa designskolan i Europa, Sydamerika och Nordamerika fyra av de fem senaste åren tar vi ingen ära för, men däremot är det en ära att få jobba med så talangfulla studenter och fantastiska lärare.

Nytt för i år är förutom fortsatt samarbete med UID att vår producent och manusförfattare Simon Österhof också är anlitad som Industry Leader av Motion Creative-programmet på Hyper Island i Karlskrona. Tillsammans med två industriledare samarbetar han med den programansvarige för att skapa en så branschinriktad och relevant utbildning som möjligt. I uppdraget ingår både att jobba med utbildningens upplägg och struktur, att hålla i vissa enskilda kurser och workshops, samt att handleda studenterna.

För oss på Soja är det en chans att dra vårt strå till stacken för att stärka branschen i stort, och dessutom får vi träffa massor av talangfulla unga illustratörer och animatörer från hela världen och som har sökt sig till Hyper Island för att det är en kvalitativ och högt ansedd utbildning.

Vill du också anordna en kurs i hur man berättar historier och framförallt med hjälp av bilder? Ta kontakt med oss på Soja så berättar vi mer.

Send this to a friend