Vi gör krångliga saker enkla

Vi människor har ungefär 22 000 års erfarenhet av att kommunicera med hjälp av bilder. På den tiden har vi hunnit bli fantastiskt duktiga på att tolka och förstå symboler. Därför är det kanske inte så konstigt att infografik blir ett allt mer populärt sätt att kommunicera krånglig och svårbegriplig information.

Men vad är egentligen infografik? Vi på Soja ser det som vår verktygslåda, från den kan vi sen skapa många typer av kommunikation. Vi har valt att dela upp vårt erbjudande i tre delar: infografik, animation och interaktivt. Här under kan du läsa mer om de olika delarna, och se exempel på hur du kan använda infografik i din kommunikation.

INFORMATIONSFILM
ikon120_informationsfilm
RÖRLIG GRAFIK
ikon120_animerad grafik
INFOGRAFIK
ikon120_infografik
DATAVISUALISERING
ikon120_data visualisering
PRESENTATIONS- DESIGN
ikon120_presentationsdesign
IKONER
ikon120_ikoner
INTERAKTIV INFOGRAFIK
ikon120_interaktiv infografik
UTBILDNINGSFILM
ikon120_utbildningsfilm
E-BOK
ikon120_e-bok
ILLUSTRATION
ikon120_illustration
MIKROINNEHÅLL
ikon120_micro innehåll
FILM & TV
ikon120_animerad film
SPRIDNING
ikon120_spridning
INFOGRAFISK PROFIL
ikon120_infografisk profil
ÅRSRAPPORT
ikon120_årsrapporter

Vi kan hjälpa er med:

– Informationsfilm
– Rörlig grafik
– Infografik
– Datavisualisering
– Presentationsdesign
– Ikoner
– Interaktiv infografik
– Utbildningsfilm
– E-bok
– Illustration
– Mikroinnehåll
– Film & TV
– Spridning
– Infografisk profil
– Årsrapport

Infografik

Infografik är helt enkelt en bild som betyder något. Som en stoppskylt, en instruktionsmanual eller ett diagram. En bild vars primära funktion inte är att vara vacker att titta på, utan att berätta något för den som tittar. Oavsett om den är en kund, en medborgare eller en elev.

Till skillnad från text är bilder universella. De tränger igenom språkbarriärer och annat som står i vägen för effektiv kommunikation. Därför kan de också vara ett oerhört effektivt verktyg för den som har något att berätta.

Infografik som verktyg kan användas på de flesta ställen där svårbegriplig information finns, oavsett om det är i tryckt form eller på webben. Till exempel i årsredovisningar, e-böcker och presentationer, eller på affischer och webbsidor. Varför inte på en hel vägg?

Vi på Soja producerar effektiv och tydlig infografik som gör att målgruppen engageras, förstår och minns det du behöver berätta.

Animation

Att rörligt och film är det nya svarta har knappast gått någon förbi. Men varför? Vi kanske kan tacka den sabeltandade tigern. Vi människor tittar nämligen på det som rör sig, men det beror inte på att informationssamhället har gjort oss otåliga, utan snarare på att vi i tusentals år behövde upptäcka hot så fort som möjligt för att överleva.

Som om inte det vore nog tittar vi människor dessutom på mer och mer video för varje dag. Film är helt enkelt ett medium som passar oss väldigt väl, både vad gäller underhållning och kommunikation.

I animationens värld är allt möjligt och det abstrakta kan bli lika lätt att förstå som det konkreta. Behöver du förklara en IT-tjänst, ett nytt arbetssätt eller ett komplext sammanhang? Animation kan hjälpa dig att nå din målgrupp, oavsett om det gäller informationsfilm, utbildningsfilm, casefilm, GIF-animationer, motion graphics eller något som vi inte ens tänkt på än.

Vi på Soja producerar pedagogiska och engagerande animerade filmer som hjälper er att nå era mål.

Interaktiv infografik

Studier har visat att vi människor kommer ihåg 80% av det vi ser och gör, jämfört med bara 30% av det vi läser. Det vi idag kallar för interaktivitet har alltid varit en självklar del av vår utbildning, eftersom vi människor helt enkelt förstår bättre och lär oss mer effektivt när vi själva får göra, testa och prova.

Interaktiv infografik handlar om att låta användaren själv välja. Vad är intressant? Vad är svårt? Vi som kommunicerar kan lära oss mycket om målgrupper, konsumentsegment och användarupplevelse, men i slutändan är varje användare unik.

Med interaktiv infografik kan du förvandla stora databaser till gripande berättelser, spelifiera lärande och utbildning, låta invånare visualisera sin framtida stad och mycket annat.

Vi på Soja producerar interaktiv infografik som engagerar och utbildar din målgrupp.

Utbildning & föreläsning

Behöver ni inspiration eller kickstarta ert visuella berättande, eller är du en utbildningsledare vars kursdeltagare eller elever behöver kunna animation och filmproduktion? Vi på Soja håller i och anordnar både föreläsningar och utbildningar, från korta inspel till hela kurser på universitetsnivå och att vara handledare och externa bedömare.

Send this to a friend