ABF OCH KLIMATKLUBBEN

Kampanjfilmer

I början av 2020 lanserade ABF och Klimatklubben kampanjen steppaupp.se med syfte att lyfta klimatengagemanget, öka kännedomen om de Globala målen och bidra till att fler känner sig delaktiga. Både genom enstaka tankefrön men framförallt genom storskaligt engagemang. Alla kan göra skillnad, sätta press på företag, påverka beslutsfattare och väcka opinion. Alltså bli en klimathjälte och steppa upp sitt klimatgame!

Vår kampanjidé var att göra tre filmer som alla hyllar målgrupperna 1. karriärmorsan 2. studenten och 3. chefen. Med humor och glimten i ögat ville vi ingjuta mod och visa att de klarar av vad som helst! Filmer, illustrationer och 12 hållbara tips samlade vi sedan på kampanjsajten steppaupp.se

Stil & inspiration

Stilen är en kombination av udda karaktärer, livliga färger och handritade element. Djärva textramar kombineras med mer illustrerade scener med många detaljer. De varma karaktärerna är lätta att relatera till och hämtar sin inspiration från omslaget på boken Gör skillnad! (Norstedts förlag, 2019). 

Filmerna

 

Bakom kulisserna

ABF Klimatklubben filmer av Soja

Så här såg det ut när vi presenterade första vändan av typsnitt, färger och texturer. Färgpalettens nedtonade nyanser poppade vi upp  med en livlig röd och en ren vit.

ABF och Klimatklubben filmer av Soja

Så här byggde vi upp filmerna: I scen 1 hälsar vi på målgruppen och etablerar problemet, och i scen 2 visar vi en person i målgruppen i en vardaglig men skruvad situation, som ändå går bra!

ABF Klimatklubben filmer av Soja

Och fixar man allt på scen 2 så fixar man självklart scen 3 hur enkelt som helst. Att starta en klimatklubb! Och det är ju bara ett av 12 enkla sätt att engagera sig på för att göra skillnad för klimatet.

Work in progress! Med uttrycksfull karaktärsdesign ville vi addera humor till filmerna.

Vill du också använda illustration och animation för att nå ut med din kampanj? Hör av dig till oss!

PRODUCERAD AV

Soja

TEAM

Simon Österhof
Projektledare 

Sofie Edvardsson
Creative Director 

Salla Lehmus
AD & illustration

Line Hagsand
AE-animation & cel-animation

PUBLICERAD

2020

Send this to a friend