FRIENDS

Presentationsfilm

Organisationen Friends har kämpat mot mobbning i snart 20 år. Sedan Sara Damber startade organisationen 1997 har de vuxit till att bli 40 anställda, ha regionkontor på fyra ställen, och dessutom få sitt namn på Sveriges största arena. Varje år utbildar de nästan 50 000 människor om hur man kan förebygga mobbning, och när de föreläser i skolor behövde de ett smidigt sätt att presentera bakgrundsinformation om Friends.

Presentationsfilm

Tillsammans kom vi överens om att göra en enkel informationsfilm som går att loopa innan föreläsningar och presentationer. Målet var att skapa en enkel karaktär som skulle gå att använda i olika scenarier, för att ge liv till en annars tämligen enkel presentationsfilm med textrutor.

På så sätt kunde Friends köra igång sina föreläsningar utan att behöva rabbla upp bakgrundsinformation, och istället lägga fokus på deras hjärtefråga: att förebygga mobbning.

Vill du veta mer om hur animerad film och infografik kan stärka dina presentationer och föreläsningar? Sojas tjänster eller hör av dig till oss.

PRODUCERAD AV

Soja

ARBETSGRUPP

Simon Österhof
Projektledare och manusförfattare

Sofie Edvardsson
Illustratör

Jakob Nyström
Motion designer

Patrik Öberg
Ljuddesigner

PUBLICERAD

2015

Send this to a friend