TJINTOKK

Rekryteringsfilm

Hur kan vi locka personer att söka jobbet som testförare och och se till så de både passar för jobbet i sig och för livet runtomkring? Frågan kom från Tjintokk, ett av Sveriges största biltestföretag som finns i Arjeplogs kommun. 

Vår idé var en animerad reklamfilm som talar både till hjärtat och hjärnan. I den första halvan visar vi vackert illustrerade scener som visar upp ett liv i närområdet runt Slagnäs på vintern. Den andra halvan innehåller mer informativa scener.

Stil & inspiration

Stilen är storslagen men ändå mjuk och härlig. Vi använder oss av breda vyer för att understryka naturens skala och kombinerar det med handritade element och gryniga texturer för att skapa en mänsklig känsla. De runda och snöiga kullarna skapar en cool kontrast till den eleganta och futuristiska bildesignen. 

Färgpaletten är både livlig och realistisk. Den efterliknar de blåa tonerna i området och kombinerar dem med vibrerande röda toner som också fungerar som en markeringsfärg genom alla scener.

Bakom kulissernaVill du också använda illustration och animation för att få ditt budskap att sticka ut? Hör av dig till oss!

PRODUCERAD AV

Soja

TEAM

Simon Österhof
Projektledare 

Sofie Edvardsson
Creative Director 

Salla Lehmus
AD, illustration, storyboard och cel-animation 

Line Hagsand
AE-animation 

Anders Waltz
Grafik och AE-animation

PUBLICERAD

2020

Send this to a friend