TRINE

Informationsfilm om Trine

I diskussionen om en hållbar framtid läggs mycket fokus på att ställa om de utvecklade delarna av världen, men en minst lika viktig utmaning är att de delar som utvecklas i snabb takt slår in på en hållbar bana på en gång. Trine låter sina kunder investera i hållbar solenergi i utvecklingsländer.

Vårt uppdrag var att skapa en film som engagerar målgruppen, gör dem intresserade av att veta mer, samtidigt som de ska förstå att det handlar om en investeringsmöjlighet, inte välgörenhet.

Grunden till vårt koncept handlar om energi. Världen rör sig obönhörligen framåt, och för att skapa en hållbar framtid måste vi tillsammans kanalisera den rörelsen. I början av filmens handling sätter vi därför igång en rörelse som tittaren sedan följer genom hela filmen.

Stil & inspiration

Utifrån Trines profil tog vi fram en stil med handritade illustrationer och tydliga texturer – hela tiden med ett spännande perspektiv. Scenerna är färgstarka, detaljrika och fyllda med växter för att skapa en fängslande känsla. Med mörkare färger i förgrunden och ljusa bakgrunder fick vi fram ett spännande djup och som cherry on top band vi ihop allting med sömlösa rörelser som maximerar känslan av att man är på en resa genom berättelsen.

Bakom kulisserna

 

 

 

 

 

Vill du också skapa en inspirerande och engagerande film tillsammans med oss? Hör gärna av dig!

PRODUCERAD AV

Soja

ARBETSGRUPP

Simon Österhof
Projektledare & manusförfattare

Salla Lehmus
AD, Illustratör, Cel animation & Storyboard

Carl Johan Hasselrot
Motion designer

Daniel Elv-Forsén
Motion designer

Johan Lonegran
Storyboard

Patrik Öberg
Ljuddesigner

PUBLICERAD

2018

Send this to a friend