UTBILDNINGSRADION

Maktfaktorn: Hur mäter man demokrati?

De flesta fick lära sig att demokrati betyder folkstyre på latin. Men jaha, mer då? Demokrati är komplicerat, bräckligt och dessutom på många sätt subjektivt. Samtidigt vet vi också att det är fundamentalt för vår livskvalitet och att våra mänskliga rättigheter ska respekteras.

Utbildningsfilmer

Inför riksdagsvalet 2014 lanserade UR Maktfaktorn, en utbildningssajt om demokrati. Vad är demokrati? Hur mäter man det? Sajten riktade sig mot gymnasieungdomar, och kanske speciellt de som stod inför att rösta i ett val för allra första gången.

UR vet mer om hur man kommunicerar med unga människor än de flesta, och bestämde sig därför tidigt att bland annat använda animation och infografik för att få ut sitt budskap.

Tillsammans producerade vi fyra infografiska utbildningsfilmer som reder ut de många begreppen. Med hjälp av infografik och animation har vi gjort krångliga begrepp och sammanhang mer lättförståeliga. Se mer från Maktfaktorn på www.ur.se/maktfaktorn.

Vill du veta mer om hur du kan göra krångliga saker enkla att förstå med hjälp av animation och infografik? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

PRODUCERAD AV

Soja

ARBETSGRUPP

Simon Österhof
Projektledare och manusförfattare

Sofie Edvardsson
Illustratör

Jakob Nyström
Motion designer

Patrik Öberg
Ljuddesigner

PUBLICERAD

2014

Send this to a friend