VISIT UMEÅ

Lite annorlunda

Vad särskiljer egentligen Umeå från andra svenska städer? Tillsammans med VisitUmeå vände och vred vi på den frågan tills vi blev alldeles virriga. Till sist kom vi fram till att det varken är björkarna, studenterna eller vår vackra arkitektur. Det är något man inte kan ta på, en känsla. En känsla som vi behövde fånga och förvandla till såväl kommunikation som presentationsdesign.

Umeå är helt enkelt lite annorlunda. Så hur presenterar man en plats som är lite annorlunda? På ett lite annorlunda sätt förstås!

Informationsfilm och presentationsdesign

Tillsammans bestämde vi oss för att ta fram en animerad informationsfilm. Målet var att berätta om Umeå på ett sätt som umeborna skulle kunna känna igen sig i och förhoppningsvis dela med sig av till sina nära och kära som bor på andra ställen i världen. Och det gjorde de! På bara några dagar delades filmklippet vidare över 400 gånger på Facebook, helt utan annonsering.

Utifrån filmens grafik skapade vi också mallar för Keynote och PowerPoint, som VisitUmeås medarbetare kan använda för att själv skapa presentationer. Presentationsdesign är ett effektivt sätt att skapa kontinuitet i sin kommunikation. Dessutom blir det enklare för alla att göra en snygg presentation, även om man är mindre van att använda verktygen.

Vill du veta mer om hur animerad informationsfilm kan hjälpa dig att kommunicera på ett effektivt och tydligt sätt? Hör av dig till oss på Soja så berättar vi mer!

PRODUCERAD AV

Soja

ARBETSGRUPP

Simon Österhof
Projektledare och manusförfattare

Sofie Edvardsson
Illustratör

Jakob Nyström
Motion designer

Henning Sandström
Helikopteroperatör

Mattias Andersson
Helikopterfotograf

Patrik Öberg
Ljuddesigner

PUBLICERAD

2015

Send this to a friend