Original är helt enkelt våra alldeles egna berättelser – oavsett form, genre eller kanal.

Om du läst såhär långt så har du nog koll på att vi på Soja hjälper våra uppdragsgivare att förklara, inspirera och förmedla. Men vi har också egna historier att berätta. Det gör vi i kortfilmer, TV-serier, dokumentärer, illustrationer, infografik och säkert andra former som vi inte ens kommit på ännu.

Precis som annars arbetar vi i nyfiket samarbete med andra, men med utgångspunkt i de berättelser vi själva vill berätta. Berättelser vi vill dela med oss av. Här kan du läsa mer om de projekt vi har under utveckling eller i produktion just nu.

Topp 3

I den romantiska komedin Topp 3 träffar Anton David i biblioteket och faller pladask. Men räcker kärleken om man vill leva helt olika liv?

Under 2015 utvecklade vi den 45 minuter långa filmen Topp 3 och i slutet av året beviljades vi produktionsstöd av Svenska Filminstitutets satsning Moving Sweden. Filmen är en samproduktion med Sveriges Television och får sin premiär sommaren 2019. Sofie Edvardsson är regissör och manuset har skrivits av Simon Österhof, i rollerna finns Eric Ernerstedt, Jonas Jonsson och Caroline Johansson Kuhmunen.

Musiksagor

Ali är less på farmors tjat. ”Sluta rita på din syster, sluta hoppa i soffan!” Farmor förstår som vanligt ingenting. Han är en rymddetektiv.

I barns fantasi är allt möjligt, precis som i animationens värld. I tio musikavsnitt får vi följa barn som använder sina unika egenskaper som styrkor i en värld som inte alltid förstår. Projektet är under produktion och får sin premiär under 2019.

Send this to a friend